Recept och inspiration

Hur surdegen görs, matas och bakas med berättar Martin Johansson på ett bra sätt. Han är en hemmabagare som har den populära brödbloggen Pain De Martin.

Länk till Lilla surdegsskolan, Martin Johansson
Finax recept på SanFrancisco-surdeg, San Francisco Sourdough

Bättre för blodsockret och godare, Helsingborgs dagblad. Intervju med Rikard Forshufvud på bageriet Röstånga Mölla.

Mats Krantz bygde en stenugn på den plats där vedpannan stod. Se film på Youtube.com från SvTs program Sverige!

Mats Krantz har byggt en bakugn i sin villa

 

Surdegens dag infaller andra lördagen i april. Ibland håller vi öppet hus i bagarstugan just denna dag.

  • 13/4-2019
  • 11/4-2020

På kulturnatten i Stockholm brukar vi ha öppet hus på kvällen. Kanske gör vi så även 27 april 2019?

Är du intresserad av att delta i vår ideella verksamhet på öppet hus? Hör av dig till karin@bakarlag.se eller Skeppsholmsgårdens personal, www.skeppsholmsgarden.se

 

"Med en varm bakugn kan du slå världen med häpnad"