Nästa kursdag

Kommande kursdatum på Skeppsholmsgården är

  • 15-16 februari 2019 Fulltecknad
  • 1 – 2 mars 2019 Fulltecknad
  • 15-16 mars 2019 Fulltecknad
  • 24-25 maj 2019 Fulltecknad

Minsta antal deltagare är fem, (max åtta). Vi reserverar oss för inställda kursdatum om inte antalet deltagare uppnås.

Anmäl dig här:  www.skeppsholmsgarden.se.
Du bokar in dig på ett datum du önskar gå kurs och gör samtidigt betalning för kursen. Vill du ge bort kursen i present kan du beställa ett presentkort.

Allmänt om kursen:

Kursen pågår fredag kl 18 till 21 och lördag kl 9 till cirka kl 18. Kursen ger kunskap i hur man eldar och bakar i den vedeldade stenugnen. Alla kursdeltagare kan gå hem med två härliga surdegsbröd var – ett långjäst bröd bakat i stora brödtråget och en gotlandslimpa som var och en gör.

Man får lära sig hur ugnen fungerar – från början när den är helt kall, hur länge man bör elda, hur man rakar ut den sista glöden och städar ur ugnsbottnen. Hur ugnen ska kännas när det är dags att grädda bullar, och limpor. Sist men inte minst lär vi ut hur man vet att brödet är färdiggräddat.  Lunch och efterrätt gör vi tillsammans.

Vår kurs i stenugnsbakning ger också kunskaper i hur man bakar med surdeg.  Vi använder oss av beprövade recept med surdeg.

Har du frågor eller stå på väntelista, ring Jakob Naredi,  08 – 684 252 01, som ansvarar för kursfrågor på Skeppsholmsgården, e-post: jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se.

Kursen är på 12 timmar och pågår fredag kväll (18-21) + lördag 9-18. Exakta sluttiden för kursen beror på när brödet är färdiggräddat. Det kan bli straxt efter 18 om ugnen trilskas.

Pris 1.375 kr (varav moms 275:-). I kursavgiften ingår lunch och ingredienser till två stora bröd, kurskompendium.

Vi reserverar oss för ändringar av kursdatum och ev prisändringar. Kursen görs i samarbete med studieförbundet NBV, Stockholms län.

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om kurserna, bagarstugan och boktips om surdeg och bakning. Nyhetsbrevet kan beställas här >>