Nästa kursdag

Kommande kursdatum på Skeppsholmsgården är

 • 26-27 januari 2018 (för närvarande fulltecknad)
 • 2-3 februari 2018
 • 9-10 mars 2018
 • 13-14 april 2018
 • ev ett datum i maj.

  Minsta antal deltagare är fem. Vi reserverar oss för inställda kursdatum om inte antalet deltagare uppnås.

Anmäl dig här:  www.skeppsholmsgarden.se.
Du bokar in dig på ett datum du önskar gå kurs och gör samtidigt betalning för kursen.

Allmänt om kursen:

Kursen pågår fredag kl 18 till 21 och lördag kl 9 till cirka kl 18. Kursen ger kunskap i hur man eldar och bakar i den vedeldade stenugnen. Alla kursdeltagare kan gå hem med två härliga surdegsbröd var – ett långjäst bröd bakat i stora brödtråget och en gotlandslimpa som var och en gör.

Man får lära sig hur ugnen fungerar – från början när den är helt kall, hur länge man bör elda, hur man rakar ut den sista glöden och städar ur ugnsbottnen. Hur ugnen ska kännas när det är dags att grädda bullar, och limpor. Sist men inte minst lär vi ut hur man vet att brödet är färdiggräddat.  Lunch och efterrätt gör vi tillsammans.

Vår kurs i stenugnsbakning ger också kunskaper i hur man bakar med surdeg.  Vi använder oss av beprövade recept med surdeg.

Har du frågor eller stå på väntelista, ring Jakob Naredi,  08 – 684 252 01, som ansvarar för kursfrågor på Skeppsholmsgården, e-post: jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se.

Kursen är på 12 timmar och pågår fredag kväll (18-21) + lördag 9-18. Exakta sluttiden för kursen beror på när brödet är färdiggräddat. Det kan bli straxt efter 18 om ugnen trilskas.

Pris 1.375 kr (varav moms 275:-). I kursavgiften ingår lunch och ingredienser till två stora bröd, kurskompendium.

Vi reserverar oss för ändringar av kursdatum och ev prisändringar. Kursen görs i samarbete med studieförbundet NBV, Stockholms län.

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om kurserna, bagarstugan och boktips om surdeg och bakning. Nyhetsbrevet kan beställas här >>

Kurs i Ödestugu

Den 21 april 2018 håller Bakarlag, Karin och Tomas, kurs i surdegsbakning i Bagarstugan i Ödestugu, som ligger några mil söder om Jönköping.

Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi en stor surdegslimpa med råg och gryn. Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och andra frågor som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika och kompendium ingår.

 • Medtag lunch (mikro finns).
 • Förkläde och hårsjalett/keps, bunke och slev.
 • Bakhandduk att linda in brödet i.
 • Liten burk att ta hem surdeg i. Vi tar med oss färdig surdeg.

Datum: Lördagen den 21 april 2018, kl 10.00 – ca kl 17.00
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson, Bakarlag.se
Senaste anmälningsdag:  ännu inte satt, inte heller en anmälan på nätet. Vill du anmäla dig före jul 2017 så kontakta kursledarna: karin@bakarlag.se, 070-2265090 (Karin) Säg till om du önskar ett presentkort att ge bort

Antal deltagare: minst sju personer, max 15 personer
Kursavgift: 950:-

Bakningskurs i Ödestugu 2017

Kursinfo i pdf-fil om 2017 års kurs: Bakningskurs_7_oktober_2017_odestugu

"Med en varm bakugn kan du slå världen med häpnad"