Nästa kursdag

Kommande kursdatum på Skeppsholmsgården är

  • 17-18 november 2017
  • 26-27 januari 2018

Allmänt om kursen:

Kursen pågår fredag kl 18 till 21 och lördag kl 9 till cirka kl 18. Kursen ger kunskap i hur man eldar och bakar i den vedeldade stenugnen. Alla kursdeltagare kan gå hem med två härliga surdegsbröd var – ett långjäst bröd bakat i stora brödtråget och en gotlandslimpa som var och en gör.

Man får lära sig hur ugnen fungerar – från början när den är helt kall, hur länge man bör elda, hur man rakar ut den sista glöden och städar ur ugnsbottnen. Hur ugnen ska kännas när det är dags att grädda bullar, och limpor. Sist men inte minst lär vi ut hur man vet att brödet är färdiggräddat.  Lunch och efterrätt gör vi tillsammans.

Vår kurs i stenugnsbakning ger också kunskaper i hur man bakar med surdeg.  Vi använder oss av beprövade recept med surdeg.

Anmälan till kurserna:
Anmäl dig här:  www.skeppsholmsgarden.se. Du betalar kursen direkt på webbsidan, och blir på så sätt inbokad på det datum du önskar gå kurs.

Har du frågor och vill ha mer information, ring Jakob Naredi,  08 – 684 252 01, som ansvarar för kursfrågor på Skeppsholmsgården, e-post: jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se.

Kursen är på 12 timmar och pågår fredag kväll (18-21) + lördag 9-18. Exakta sluttiden för kursen beror på när brödet är färdiggräddat. Det kan bli straxt efter 18 om ugnen trilskas.

Pris 1.375 kr (varav moms 275:-). I kursavgiften ingår lunch och ingredienser till två stora bröd, kurskompendium.

Vi reserverar oss för ändringar av kursdatum och ev prisändringar. Kursen görs i samarbete med studieförbundet NBV, Stockholms län.

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om kurserna, bagarstugan och boktips om surdeg och bakning. Nyhetsbrevet kan beställas här >>

Kurs i Ödestugu

Den 7 oktober 2017 håller Bakarlag, Karin och Tomas, kurs i surdegsbakning i Bagarstugan i Ödestugu, som ligger några mil söder om Jönköping.

Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi en stor surdegslimpa med råg och gryn. Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och andra frågor som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika och kompendium ingår.

  • Medtag lunch (mikro finns).
  • Förkläde och hårsjalett/keps, bunke och slev.
  • Bakhandduk att linda in brödet i.
  • Liten burk att ta hem surdeg i. Vi tar med oss färdig surdeg.

Datum: Lördagen den 7 oktober 2017, kl 10.00 – ca kl 17.00
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson, Bakarlag.se
Senaste anmälningsdag: 30 sept. Anmäl dig här på Vuxenskolans hemsida.
Antal deltagare: minst sju personer, max 15 personer
Kursavgift: 950:-

Kontakt med kursledarna: karin@bakarlag.se, 070-2265090 (Karin)
Kursinfo i pdf-fil: Bakningskurs_7_oktober_2017_odestugu

"Med en varm bakugn kan du slå världen med häpnad"