Nästa kursdag

Kommande kursdatum för bakning i vedeldad stenugn på Skeppsholmsgården är:

  • 4-5 september 2020
  • 18-19 september 2020

Minsta antal deltagare är fem, (max åtta). Vi reserverar oss för inställda kursdatum om inte antalet deltagare uppnås. (Två kurser ställdes in våren 2020 pga restriktioner med Coronaviruset. )

>> Anmäl dig här:  www.skeppsholmsgarden.se.
Du bokar in dig på ett datum du önskar gå kurs och gör samtidigt betalning för kursen. Vill du ge bort kursen i present kan du beställa ett presentkort.

Allmänt om kursen:

Kursen pågår fredag kl 18 till 21 och lördag kl 9 till cirka kl 18. Kursen ger kunskap i hur man eldar och bakar i den vedeldade stenugnen. Alla kursdeltagare kan gå hem med två härliga surdegsbröd var – ett långjäst bröd bakat i stora brödtråget och en gotlandslimpa som var och en gör.

Man får lära sig hur ugnen fungerar – från början när den är helt kall, hur länge man bör elda, hur man rakar ut den sista glöden och städar ur ugnsbottnen. Hur ugnen ska kännas när det är dags att grädda bullar, och limpor. Sist men inte minst lär vi ut hur man vet att brödet är färdiggräddat.  Lunch och efterrätt gör vi tillsammans.

Vår kurs i stenugnsbakning ger också kunskaper i hur man bakar med surdeg.  Vi använder oss av beprövade recept med surdeg.

Har du frågor eller stå på väntelista, ring Jakob Naredi,  08 – 684 252 01, som ansvarar för kursfrågor på Skeppsholmsgården, e-post: jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se.

Kursen är på 12 timmar och pågår fredag kväll (18-21) + lördag 9-18. Exakta sluttiden för kursen beror på när brödet är färdiggräddat. Det kan bli straxt efter 18 om ugnen trilskas.

Pris 1.450 kr inkl moms. I kursavgiften ingår ingredienser till två stora bröd, kurskompendium och fika och lunch som vi lagar tillsammans.

Vi reserverar oss för ändringar av kursdatum och ev prisändringar. Kursen görs i samarbete med studieförbundet NBV, Stockholms län.

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om kurserna, bagarstugan och boktips om surdeg och bakning. Nyhetsbrevet kan beställas här >>

Kurs i Ödestugu

Karin och Tomas, kursledare på Skeppsholmen, har hållit bakningkurs i bagarstugan i Ödestugu, som ligger några mil söder om Jönköping.

Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi varsin stor surdegslimpa med råg. Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och många andra frågor som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika, ekologiska ingredienser till brödet och ett kompendium ingår i avgiften.

  • Förkläde och hårsjalett/keps
  • En bunke och slev.
  • Bakhandduk att linda in brödet i.
  • Liten burk att ta hem surdeg i. Vi tar med oss färdig surdeg.
  • Medtag lunch (mikro finns).

Kurs under året 2020 är inte beslutat.
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson, Bakarlag.se

Kursen görs i samarbete med Vuxenskolan i Jönköping

Kontakt:  karin@bakarlag.se, 070-2265090.

Antal deltagare: minst sju personer, max 16 personer
Kursavgift: 950:-

Bakningskurs i Ödestugu 2017
Bild från 2017 års kurs i Ödestugu.

Ladda ner kursinfo i pdf-fil om 2018 års kurs:

Klicka för att ladda ner en pdf-fil

"Med en varm bakugn kan du slå världen med häpnad"