Karin och Tomas, kursledare på Skeppsholmen, har hållit bakningkurs i bagarstugan i Ödestugu, som ligger några mil söder om Jönköping.
Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi varsin stor surdegslimpa med råg. Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och många andra frågor som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika, ekologiska ingredienser till brödet och ett kompendium ingår i avgiften.
- Förkläde och hårsjalett/keps
- En bunke och slev.
- Bakhandduk att linda in brödet i.
- Liten burk att ta hem surdeg i. Vi tar med oss färdig surdeg.
- Medtag lunch (mikro finns).
Kurs under året 2020 är inte beslutat.
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson, Bakarlag.se
Kursen görs i samarbete med Vuxenskolan i Jönköping
Kontakt: karin@bakarlag.se, 070-2265090.
Antal deltagare: minst sju personer, max 16 personer
Kursavgift: 950:-
Bild från 2017 års kurs i Ödestugu.
Ladda ner kursinfo i pdf-fil om 2018 års kurs: